Uitnodiging voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek kunnen we mogelijks 25-50 percent van uw sourcing problemen oplossen.

De blijvende schaarste van kandidaten zorgt voor een krappe markt en het wordt steeds moeilijker om kandidaten te vinden. Bedrijven gaan dan oplossingen zoeken in het buitenland. Als gevolg komen bedrijven die wel eens de technische realisatie hebben uitbesteed er vaak achter dat het één en ander mis kan gaan. Slechte communicatie en/of het resultaat wordt niet geleverd wat er verwacht wordt. Veel bedrijven willen daarom liever alles in huis houden. Zo kun je snel schakelen en heb je overzicht wat er allemaal gebeurt. Maar het kan anders.

Als het gaat om outsourcen zijn er verschillende opties. Je kunt een bedrijf inschakelen hier in Belgie of Nederland, maar je kunt de technische realisatie ook uitbesteden in het buitenland. Wat mij opvalt is dat veel bedrijven proberen de tweede optie toch een beetje te vermijden. De reden hiervan is voornamelijk dat de communicatie niet echt lekker verloopt (deels vanwege de taalbarrière), kwaliteit komt niet overeen met de verwachtingen, maar ook de mentaliteit in het buitenland is heel anders dan bij ons.  

OUTSOURCEN KAN ANDERS !

Wij hebben sinds 2009 twee business en incubatiecentra in Roemenie waar we een ‘hub’ oprichten en we ontlasten u van alle administratieve formaliteiten en zoeken personeel.

Wij doen de search de contractonderhandelingen en de registraties bij de arbeidsinspectie van het personeel dat u in dienst neemt. Wij verzorgen uw personeelsadministratie en loonfiches en begeleiden en coachen de nieuwe werknemers van uw bedrijf in Roemenië.

Wij nemen het  volledige hr-luik en de integratiebegeleiding in Romanië en België op ons en we gaan met U een structuur opzetten die werkt en uw werknemers op afstand worden een onderdeel van uw organisatie.

VOORDELEN VAN OUTSOURCEN

De eerste reden is de schaarste op de arbeidsmarkt die wegvalt.

Een tweede  voor de hand liggende reden is kostenbesparing. De tarieven in het buitenland zitten namelijk veel lager als hier in België en Nederland.

ENKELE CASE STUDIES

  1. Een IT bedrijf richt een bedrijf op in ons business center en lost op deze manier de schaarste op van IT-profielen op de Belgische en Nederlandse arbeidsmarkt. De ganse opzet neemt 2-3 maanden in beslag en vandaag kent het bedrijf een groei omdat het bedrijf meer projecten kan uitvoeren. De roemeense werknemers komen niet of zelden naar Belgie.
  2. Een bouwbedrijf dat internationaal actief is heeft een ploeg van project managers die de tendering voorbereiden. Nadat de Belgische moeder de tender heeft gewonnen gaan deze project managers en designers mee met dit project. De site managers die bij de Roemeense dochter in dienst zijn gaan internationaal de site managen. De Roemeense werknemers komen zelden naar België.
  3. Een bedrijf gaat zijn calculatie en design doen in Roemenie. De resultaten worden doorgegeven aan de Belgische moeder die daarna de werken lokaal gaat uitvoeren met Belgische werknemers. De reden van de ‘hub’ is de schaarste in de arbeidsmarkt.
  4. Een bedrijf actief in de toelevering van buro materialen gaat zijn ganse sales en service center in Roemenie neerzetten. Het is gemakkelijk om werknemers te vinden die verschillende talen spreken en voor de administratieve diensten is het met de huidige cloud softwares geen enkel probleem om deze in Roemenië te doen.

Voor meer informatie mail mij frjacobs@telenet.be of bel mij even voor een afspraak +32478331799

 

 

 

 

 

 

 

Undefined
Term: